7 Ocak 2012 Cumartesi

Arkadaşım Gelibolu17 ye teşekkürler




Gelibolu17'nin hazırladığı

"Çay,Kahve Bahane" etkinliğine ev sahibi arkadaşım         www.gulaycehobilerim.blogspot.com

  Bu yaptıgım ısbanaklı patetesli tepsi böregini gönderiyorum  


kendilerine kolay gelsin bol bereketli katılımlar dilerim arkadaşıma
Servisteki böregi ve saksıdaki gülüde bana bu blolspotu düzenleyip yapan arkadaşım Gelibolu17 ya sunuyorum çok teşekkürler arkadaşım Allah razı olsun.
Malzemeler
5 adet yufka

3 yumurta

500 gr ıspanak yaprağı

2 adet haşlanmış rendelenmiş patates

1 çay bardağı kaşar rendesi

1 su bardağı lor peyniri

1 çay bardağı eritilmiş tereyağ

yarım çay bardağı sıvıyağ tuz
Tafifi

ıspanaklar yıkanıp suyu süzdürelerek doğranır, Diriliği gidip,kabarıklığı sönene kadar bir tavada suyu kalmayacak şekilde hafif sotelenip soğutulur. Sonra haşlanıp kabuğu soyulmuş patates rendesi,kaşar peyniri,lor ,tuz katılıp karıştırılarak börek içi hazırlanır.

Fırın tepsisi hafifçe yağlanıp yufka serilir fazlası kenarlarına sarkıtılır. Hazırladığıımız sıvı karışım bir fırçayla sürülür.İkinci yufka parçalanarak serilir tekrar sıvı karışımı sürülür üzerine ıspanaklı iç harcının yarısı yerleştirilir.Tekrar üçüncü yufka parçalanarak yerleştirilip sıvı karışım sürülür.Dördüncü yufkada parçalanarak serilip sıvı karışım sürülerek, ıspanaklı iç harcının diğer yarısı yerleştirilir.beşinci yufkanın kenarlarını koparıp iç harcının üzerine serip sıvı karışımla yağlayıp kalan yufkayı kapak olacak şekilde ,en alttaki yufkanın fazlasınıda üste kapatıp sıvı karışımdan sürüp bir bıçakla en altt aki yufka kesilip delinmeyecek şekilde dilimlenip kalan sıvı karışım üzerine gezdirilerek çörek otu serpilip, en az yarım saat dinlendirilip önceden ısınmış 175 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Eritilmiş tereyağ,sıvıyağ,süt,su,yumurta hepsi çırpılarak karıştırıp sıvı karışım hazırlanır.ere

6 yorum:

gelibolu17 dedi ki...

hepsi çok güzel ama kırmızı güller daha bi güzeller,mis gibide kokuyolar sabah sabah iyi geldiler gerçekten,teşekkür ederim :)

börek için ellerine sağlık,her zaman bekliyoruz güzel tariflerini,sevgiler...

gelibolu17 dedi ki...

birde yeni bağlantı ekliyeceğin zaman ayrıca ekleme bu yayınlanmış olana tıkla açılan yerdeki adres yerine yapıştır adresi kaydet tamam,başka bişey yapmana gerek yok...
yapamazsan gene yardımcı olurum seve seve...selamlar :)

gelibolu17 dedi ki...

hangi linkte hata var anlamadım herkes yorum yapabilir diye işaretledim sorun olmaması lazım ama,hatta senin yorumların denetleme istemiyodu önceden öyle bıraktım onuda,istersen yorumların onaylı olsun sen onaylayıp yayınlarsın nasıl istersen ama şu an bloguna herkes blogcu,blogspot,wordpress yada blogu olmayan herhangi biri bile yorum bırakabilir...bend ebir sorun görünmüyor,istersen bugün bir daha dene :)

gulayce dedi ki...

canım tarifin için teşekkürler tarifin yayında yeni tariflerini bekliyorum ellerine sağlık sevgiler

Marifetane hobi dedi ki...

Ellerine sağlık nefis görünüyor..

yöresel örgü ve yemek dedi ki...

Teşekkürler elif hatice hoşgelmişsin bloguma