26 Nisan 2012 Perşembe

Yöresel Lezzetler Etkinligi (Ayva Reçelli Sütlac )

 Tarif No 127
Gönderen:safiyeile:
Tarifin Adı Ayva Reçelli Sütlac

Tatlı tarifleri hemen hemen her yörede aynı gibi bazı yörelerde malzemerde yapılışlarında  farklı oluyo
bizim çorum kargınında  ramazanlarda olmazsa olmazı günlük yemek sonrası tatlısı sütlac tatlısı servisi şimdilerde kaselerde yapılıyo   önceleri kalayı kapaklı bakır sahalara servir edilirdi bulsaydım bakır sahanda servis yapıcaktım en uygunu bu tabakda yaptım ayva reçelli sütlacımız.



Malzemler
1 litre süt
yarım litre su
1 su bardağı pirinç
1 bir kase ayva reçeli
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşıgı nişasta

Yapılışı
Süt ve suyu bit tencerde kaynatıyoruz, yıkanan pirinçleri ilave ediyoruz,  pirinçler uzayınca  şekeri ve nişastayı ilave edip ( nişastayı ayrı bir tabakta süt ile sıvılaştırıp.) ilave ediyoruz.Koyulaşıncaya kadar kaynatıyoruz.
Servis tabaklarına sütlaçları koyup üzerlerine ayva reçeli arzuya göre ceviz içi,tarçın,fısdık,meyveli üzerini süslüyebilirsiniz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok: