20 Nisan 2012 Cuma

Yöresel Lezzetler Etkinligi ( Elazıg Usulü Kofik Dolması)

Tarif No . 109
Gönderen :güloannemutfakta:
Tarifin Adı : Elazıg Usulü Kofik Dolması


Gülten hanım ellerine saglık  elazıg usülü yöresel kofik dolmasını çok güzel harika çay yanındada servise uygun yemeklerdede masamıza çok yakışır  adıda tarifide çok farklı desdegin için teşekkürler tekrar bekleri katılmanı canım




MALZEMELER:
25'er adet kofik mahalli adı) (kurutulmuş dolmalık biber ve patlıcan)
750 gr Pirinç
5 adet kuru soğan
2 su bardağı zeytinyağı
Yeteri kadar tuz
Karabiber
kırmızı biber

HAZIRLANIŞI:
Kofikler sıcak suda haşlanır. Ayrı bir tencerede ince kıyılan soğanlar pembeleşince yıkanmış pirinç ve diğer baharat ve tuz karıştırılarak kavrulur. Pirinç ölçüsü ile bir ölçü su ilave edilerek suyunu çekene kadar pişirilir. Bu pilav haşlanan kofiklerin içerisine doldurulur. Bir ölçü suyla da kofikler pişirilir.

Soğuyunca servis edilir
AFİYET OLSUN


Bu tarifimi yöresel yemekler etkinliği yapan arkadaşım sevgiliSAFİYE'YE gönderiyhorum .Çok güzel bir etkinlik oluyor arkadaşıma kolay gelsin

1 yorum:

kardelen sezgin dedi ki...

dolmalar yemede yanında yat ellerinize sağlık